A védett eredetű földrajzi jelzésű termékek jelentősége a vidékfejlesztésben

Panyor Ágota: A védett eredetű földrajzi jelzésű termékek jelentősége a vidékfejlesztésben. In: Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet 2006. évi tudományos évkönyve, (1). pp. 78-84. (2006)

[thumbnail of jelenkori_001_078-084.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
jelenkori_001_078-084.pdf

Letöltés (446kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

For the expansion of mass-production in the global food trade, the answer is the quality foodproduction. The position and the competitiveness of Hungarian foods can be improved by special designations which connect the individual characteristics and the Hungarian origin. Highlighting individual attributes Hungarian producers can expect stronger protection against imports. The high quality products can help the improvement of rural areas, and retain the population there.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: 2. szekció: Ökonómia és vidékfejlesztés
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet 2006. évi tudományos évkönyve
Dátum: 2006
Kötet: 1
ISBN: 978 963 482 799 3
Oldalak: pp. 78-84
Nyelv: magyar
Kiadás helye: Szeged
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/38386/
Kulcsszavak: Vidékfejlesztés
Megjegyzések: Bibliogr.: 84. p. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 05. Társadalomtudományok
05. Társadalomtudományok > 05.02. Közgazdasági és gazdálkodástudományok
05. Társadalomtudományok > 05.07. Társadalom- és gazdaságföldrajz
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 15. 12:25
Utolsó módosítás: 2023. már. 02. 15:18
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11540
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet