A védett eredetű földrajzi jelzésű termékek jelentősége a vidékfejlesztésben

Panyor Ágota: A védett eredetű földrajzi jelzésű termékek jelentősége a vidékfejlesztésben. In: Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet 2006. évi tudományos évkönyve, (1). pp. 78-84. (2006)

[thumbnail of jelenkori_001_078-084.pdf]
Preview
Cikk, tanulmány, mű
jelenkori_001_078-084.pdf

Download (446kB) | Preview

Abstract

For the expansion of mass-production in the global food trade, the answer is the quality foodproduction. The position and the competitiveness of Hungarian foods can be improved by special designations which connect the individual characteristics and the Hungarian origin. Highlighting individual attributes Hungarian producers can expect stronger protection against imports. The high quality products can help the improvement of rural areas, and retain the population there.

Item Type: Article
Heading title: 2. szekció: Ökonómia és vidékfejlesztés
Journal or Publication Title: Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet 2006. évi tudományos évkönyve
Date: 2006
Volume: 1
ISBN: 978 963 482 799 3
Page Range: pp. 78-84
Language: Hungarian
Related URLs: http://acta.bibl.u-szeged.hu/38386/
Uncontrolled Keywords: Vidékfejlesztés
Additional Information: Bibliogr.: 84. p. ; összefoglalás angol nyelven
Subjects: 05. Social sciences
05. Social sciences > 05.02. Economics and business
05. Social sciences > 05.02. Economics and business > 05.02.03. Business and management
05. Social sciences > 05.07. Social and economic geography
05. Social sciences > 05.07. Social and economic geography > 05.07.02. Cultural and economic geography
Date Deposited: 2016. Oct. 15. 12:25
Last Modified: 2020. Nov. 30. 10:06
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11540

Actions (login required)

View Item View Item