Szabó Balázs Pál: Physico-mechanical investigations on different winter wheat varieties. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia. pp. 106-110. (2009)
Előnézet |
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2009_106-110.pdf Letöltés (1MB) | Előnézet |
Absztrakt (kivonat)
The kernel hardness is a significant characteristic. Whea t kernel hardness determines quality, flour yield, flour particle-size, water absorption and other quality characteristics of cereals. Th e final classification for wheat is kernel hardness. The aim of our research wa s to determine the kernel hardness with new static methods. To the static methods we used the Lioyd iOOO R Testing Machines. We determined the kernel hardness with the well-known and recognized method also. It wa s the Perten Single Kernel Characterization System (SKCS) 4100 device. Registered and widely used Hungarian wheat varieties were applied in the study. It wa s 11 different winter wheat varieties (7 of HRW W and 4 of SRWW). The samples were labelled with code number. Our aim was to compare these methods.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia |
| Dátum: | 2009 |
| ISSN: | 1788-6392 |
| Oldalak: | pp. 106-110 |
| Nyelv: | angol |
| Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/38400/ |
| Kulcsszavak: | Mérnöki tudományok |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 110. p. ; összefoglalás angol nyelven |
| Feltöltés dátuma: | 2016. okt. 15. 12:25 |
| Utolsó módosítás: | 2021. jan. 27. 09:53 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11802 |
![]() |
Tétel nézet |

