Physico-mechanical investigations on different winter wheat varieties

Szabó Balázs Pál: Physico-mechanical investigations on different winter wheat varieties. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia. pp. 106-110. (2009)

[thumbnail of engineering_2009_106-110.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2009_106-110.pdf

Letöltés (1MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The kernel hardness is a significant characteristic. Whea t kernel hardness determines quality, flour yield, flour particle-size, water absorption and other quality characteristics of cereals. Th e final classification for wheat is kernel hardness. The aim of our research wa s to determine the kernel hardness with new static methods. To the static methods we used the Lioyd iOOO R Testing Machines. We determined the kernel hardness with the well-known and recognized method also. It wa s the Perten Single Kernel Characterization System (SKCS) 4100 device. Registered and widely used Hungarian wheat varieties were applied in the study. It wa s 11 different winter wheat varieties (7 of HRW W and 4 of SRWW). The samples were labelled with code number. Our aim was to compare these methods.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2009
ISSN: 1788-6392
Oldalak: pp. 106-110
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/38400/
Kulcsszavak: Mérnöki tudományok
Megjegyzések: Bibliogr.: 110. p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 15. 12:25
Utolsó módosítás: 2021. jan. 27. 09:53
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11802
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet