Development engineering of long-lasting pastries made with different types of honey

Gyimes Ernő; Szabó Balázs Pál; Véha Antal: Development engineering of long-lasting pastries made with different types of honey. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia 1. pp. 31-34. (2010)

[thumbnail of engineering_2010_001_031-034.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2010_001_031-034.pdf

Letöltés (1MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

A condition of staying on the global market is the presence of various products, as well as the continuous development of the already existing ones. Honey is the longest known sweetener fit for human nutrition, the consumption of which - given its high carbohydrate content - provides a significant amount of energy, too. In our experiments we studied the modification of honey-sugar ratio in blossom, silk-grass and acacia-honey. On the basis of the sensory assessment/evaluation the following products proved to be of top quality: those with acacia-honey + silk-grass honey: 75% honey and 25% sugar; and those with acacia-honey: 50% honey and 50% sugar.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2010
Szám: 1
ISSN: 1788-6392
Oldalak: pp. 31-34
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/38401/
Kulcsszavak: Mérnöki tudományok, Kémia
Megjegyzések: Bibliogr.: 34. p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 15. 12:24
Utolsó módosítás: 2021. jan. 27. 09:41
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11811
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet