Measurement of quality properties of dried plum varieties

Antal Tamás; Kerekes Benedek; Sikolya László: Measurement of quality properties of dried plum varieties. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia 2-3. pp. 5-11. (2010)

[thumbnail of engineering_2010_002_003_005-011.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2010_002_003_005-011.pdf

Letöltés (2MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

This paper deals with a comparison between two different drying processes. Hot air and a vacuumfreeze drying processes were used for drying samples of plum [Prunus domestica L.] varieties ("Cacanska lepotica', 'Cacanska rana' and 'President'). The main objective of our research was to analyse and simulate the change of the quality parameters formed during dehydration by comparing two known drying procedures convective dehydration and lyophilisation. The study shows the heat and mass transfers of the two drying methods, and examines some special parameters which characterize the quality of dried products, including the chemical components, rehydration, and surface hardness.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2010
Szám: 2-3
ISSN: 1788-6392
Oldalak: pp. 5-11
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/38402/
Kulcsszavak: Mérnöki tudományok
Megjegyzések: Bibliogr.: 11. p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 15. 12:24
Utolsó módosítás: 2021. jan. 27. 09:49
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11825
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet