A comparative study of the conformational stabilities of trypsin and α-chymotrypsin

Lehoczkiné Simon Mária: A comparative study of the conformational stabilities of trypsin and α-chymotrypsin. In: Acta biologica Szegediensis, (45) 1-4. pp. 43-49. (2001)

[thumbnail of 4543.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
4543.pdf

Letöltés (1MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

A comparative study was performed on the conformational stabilities of trypsin and a-chymotrypsin. At 45ºC, trypsin was most stable at pH 3, while the highest stability of a -chymotrypsin was observed at pH 5. With both ester and amide substrates, trypsin displayed activation at pH 3. In the case of a-chymotrypsin, activation was detected at pH 5 only with the amide substrate. The time curves of heat inactivation were complex. For both enzymes, autolysis proceeded with the highest velocity at pH 8. The results obtained on a-chymotrypsin suggested consecutive reactions: the first step, heat denaturation of the protein, is followed by digestion of the damaged molecules.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Articles
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Acta biologica Szegediensis
Dátum: 2001
Kötet: 45
Szám: 1-4
ISSN: 1588-385X
Oldalak: pp. 43-49
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/39243/
Kulcsszavak: Természettudomány, Biológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 49. p.; Abstract
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 17. 09:25
Utolsó módosítás: 2021. ápr. 13. 12:43
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/22443
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet