Investigation of the starch-binding properties of wheat friabilin

Csóti István: Investigation of the starch-binding properties of wheat friabilin. In: Acta biologica Szegediensis, (49) 1-2. pp. 29-30. (2005)

[thumbnail of 4929.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
4929.pdf

Letöltés (120kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The genes of two wheat proteins related to the texture of the grain, puroindoline A and grain softness protein 1, were cloned and expressed in Escherichia coli. Starch binding properties of the heterologously expressed proteins were studied in vitro. Both proteins bind to starch similarly to nativ friabilin prepared from soft wheat flour, and thus they are likely to be properly folded.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Cell biology; Proceedings
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Acta biologica Szegediensis
Dátum: 2005
Kötet: 49
Szám: 1-2
ISSN: 1588-385X
Oldalak: pp. 29-30
Nyelv: angol
Konferencia neve: Hungarian Congress on Plant Physiology, 8., 2005, Szeged, Hungarian Conference on Photosynthesis, 6., 2005, Szeged
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/39248/
Kulcsszavak: Természettudomány, Biológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 30. p.; Abstract
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 17. 09:24
Utolsó módosítás: 2021. ápr. 13. 11:07
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/22666
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet