Csóti István: Investigation of the starch-binding properties of wheat friabilin. In: Acta biologica Szegediensis, (49) 1-2. pp. 29-30. (2005)
Előnézet |
Cikk, tanulmány, mű
4929.pdf Letöltés (120kB) | Előnézet |
Absztrakt (kivonat)
The genes of two wheat proteins related to the texture of the grain, puroindoline A and grain softness protein 1, were cloned and expressed in Escherichia coli. Starch binding properties of the heterologously expressed proteins were studied in vitro. Both proteins bind to starch similarly to nativ friabilin prepared from soft wheat flour, and thus they are likely to be properly folded.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Rovatcím: | Cell biology; Proceedings |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Acta biologica Szegediensis |
Dátum: | 2005 |
Kötet: | 49 |
Szám: | 1-2 |
ISSN: | 1588-385X |
Oldalak: | pp. 29-30 |
Nyelv: | angol |
Konferencia neve: | Hungarian Congress on Plant Physiology, 8., 2005, Szeged, Hungarian Conference on Photosynthesis, 6., 2005, Szeged |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/39248/ |
Kulcsszavak: | Természettudomány, Biológia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 30. p.; Abstract |
Feltöltés dátuma: | 2016. okt. 17. 09:24 |
Utolsó módosítás: | 2021. ápr. 13. 11:07 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/22666 |
Tétel nézet |