Effect of fruit juices and pomace extracts on the growth of Gram-positive and Gram-negative bacteria

Krisch Judit: Effect of fruit juices and pomace extracts on the growth of Gram-positive and Gram-negative bacteria. In: Acta biologica Szegediensis, (52) 2. pp. 267-270. (2008)

[thumbnail of 52267.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
52267.pdf

Letöltés (174kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Extracts and juices of cultivated and wild fruits belonging to the families Rosaceae, Grossulariaceae, Moraceae, Berberidaceae, Polygonaceae, Caprifoliaceae and Cornaceae were examined for their growth reducing activity on four bacteria (Bacillus subtilis, B. cereus var. mycoides, Escherichia coli and Serratia marcescens). In vitro antibacterial activities were evaluated by microdilution plate assays. Black currant (Ribes nigrum), cornelian cherry (Cornus mas) and European rowan (Sorbus aucuparia) had the highest growth inhibition capacity.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Articles
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Acta biologica Szegediensis
Dátum: 2008
Kötet: 52
Szám: 2
ISSN: 1588-385X
Oldalak: pp. 267-270
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/39255/
Kulcsszavak: Természettudomány, Biológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 270. p.; Abstract
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 17. 09:24
Utolsó módosítás: 2021. ápr. 13. 09:41
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/22961
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet