Quality reducing properties of Hungarian brown coals

Pápay László: Quality reducing properties of Hungarian brown coals. In: Acta mineralogica-petrographica, (29). pp. 131-137. (1987)

[thumbnail of mineralogica_029_131-137.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
mineralogica_029_131-137.pdf

Letöltés (719kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Hungarian brown coals of different ages and from different mines were examined. On the basis of elementary analysis it can be established that the maturity of Hungarian brown coals is lower and their total sulfur content is higher than that of foreign coals. A part of the total sulfur is included in pyrite form but it is very likely that the larger part of the sulfur content is organic sulfur. During combustion of these coals the largest part of the organic sulfur and a part of the pyrite sulfur gets into atmosphere as combastible sulfur. For reasons of environmental protection the experiments should be contained to reduce the amount of the sulfur dioxide getting into the atmosphere to minimum value.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Acta mineralogica-petrographica
Dátum: 1987
Kötet: 29
ISSN: 0365-8066
Oldalak: pp. 131-137
Nyelv: angol
Kiadó: University of Szeged, Department of Mineralogy, Geochemistry and Petrology
Kiadás helye: Szeged
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/39407/
Kulcsszavak: Kőzettan, Ásványtan, Földtan
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 136-137. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 01. Természettudományok
01. Természettudományok > 01.05. Föld- és kapcsolódó környezettudományok
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 17. 09:25
Utolsó módosítás: 2022. júl. 26. 14:03
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/24764
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet