Connection between the debranning time and the kernel hardness of wheat

Szabó P. B.: Connection between the debranning time and the kernel hardness of wheat. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia, (11) 1. pp. 16-22. (2017)

[thumbnail of engineering_2017_001_016-022.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2017_001_016-022.pdf

Letöltés (694kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Surface cleaning has an important role in the technology of milling of wheat considering food security. Wheat hardness has an effect on the milling process, it determines the properties, qualities and end use of flours. In the last decade new debranning methods have appeared, which are able to better remove the shell of wheat grains applying rubbing surfaces. In my thesis I examined how different levels of debranning affect hardness and content of ash in wheat types with different grain structure. Conclusion is with approximately 4% of shell removed the hardness of grain. Further removing of shell does not result in further changes though. Reduction of hard wheat’s general grain size with longer debranning process is larger compared to soft wheat’s.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2017
Kötet: 11
Szám: 1
ISSN: 2064-7964
Oldalak: pp. 16-22
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/49608/
Kulcsszavak: Búza - minőség, Liszt - minőség, Élelmiszergazdaság - minőségszabályozás
Megjegyzések: Illusztrációval ; Bibliogr.: p. 21-22. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2017. dec. 04. 12:58
Utolsó módosítás: 2021. jan. 26. 15:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/49694
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet