Beekeeping sector analysis in Romania

Gorun Laura Mihaela; Otiman Păun Ion; Raicov Miroslav: Beekeeping sector analysis in Romania. In: Review on agriculture and rural development, (1) 1. pp. 260-265. (2012)

[thumbnail of agricul_review_2012_001_suppl_260-265.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
agricul_review_2012_001_suppl_260-265.pdf

Letöltés (246kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Honey sweet food was first used by man until the discovery of sugar cane and beet sugar. Archaeological prove that the man began to eat honey since 10.000 years ago. Beekeeping practice started around the year 700 î. Hr. For centuries honey has been considered sacred items due to its sweet taste and its scarcity. In our country, resource abundance and variety of spontaneous and cultivated bees provide honey nutrition, early spring until late autumn. In these circumstances, in recent years, beekeeping (an activity that does not require special investment) has become a profession for people whose existence is assured revenues from beekeeping. It can be observed that both the number of bee families and the honey production have reached a significant growth.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review on agriculture and rural development
Dátum: 2012
Kötet: 1
Szám: 1
ISSN: 2063-4803
Oldalak: pp. 260-265
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/55130/
Kulcsszavak: Méhészet - Románia, Méz
Megjegyzések: Bibliogr.: 265. p. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 04. Mezőgazdaság-tudományok
04. Mezőgazdaság-tudományok > 04.02. Állattenyésztési és tejtermelési tudomány
Feltöltés dátuma: 2018. jún. 14. 10:52
Utolsó módosítás: 2024. már. 26. 13:40
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/55193
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet