The effect of temperature change on leaf surface temperature of plants in sweet pepper forcing

Lantos Ferenc; Pék Zoltán; Tanács Lajos; Helyes Lajos: The effect of temperature change on leaf surface temperature of plants in sweet pepper forcing. In: Review on agriculture and rural development, (2) 1. pp. 336-340. (2013)

[thumbnail of agricul_review_2013_001_suppl_336-340.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
agricul_review_2013_001_suppl_336-340.pdf

Letöltés (280kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

In the greenhouse during the vegetable forcing we ensured the optimal cultivation conditions for sweet pepper plants for high quality, healthy production. In vegetable forcing the soil status, light intensity, air movement, humidity, air temperature and the changes of these factors can influence the success of forcing. In Hungary the forcing area of sweet pepper (Capcisum annuum L.) is approximately 2500 ha. It is the most important horticultural activity. Therefore it was justified to study this plant from many aspects. The surface temperature of plants was measured in six pritamin-type sweet peppers, during of forcing. We performed our measurements in a vegetable horticulture farm of Magyarbánhegyes in summer cultivation period from July to August, on soil in plastic tunnel. The tested varieties were pritamin types, red colored Tokyo, orange colored Sayuri hybrids and their parental sweet pepper varieties, the tomato shaped red PAZ, orange PAZ and California types red colour Torkál F1 and orange colour Fellini F1 sweet peppers. Our measurements were carried out at 1230 each time, every day.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review on agriculture and rural development
Dátum: 2013
Kötet: 2
Szám: 1
ISSN: 2063-4803
Oldalak: pp. 336-340
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/55131/
Kulcsszavak: Zöldségtermesztés - üvegházi, Mezőgazdasági eszközök, Paprikatermesztés - Magyarország
Megjegyzések: Bibliogr.: 340. p. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 04. Mezőgazdaság-tudományok
04. Mezőgazdaság-tudományok > 04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat
Feltöltés dátuma: 2018. jún. 16. 12:07
Utolsó módosítás: 2024. ápr. 17. 13:51
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/55277
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet