Effect of azotobacter products on lettuce transplants

Pap Zoltán; Király Ákos; Kis Krisztiánné Mariann: Effect of azotobacter products on lettuce transplants. In: Review on agriculture and rural development, (2) 1. pp. 357-362. (2013)

[thumbnail of agricul_review_2013_001_suppl_357-362.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
agricul_review_2013_001_suppl_357-362.pdf

Letöltés (479kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

While the nutrient supply in conventional farming is mainly provided by fertilizers, the organic farmers have to use nutrient-rich organic materials to produce seedlings of high quality. The advantage of transplants use in the vegetable growing can be to realize earliness (it gives higher benefit), increase growth safety, etc. Effect of bacteria (like microbial agent) can transform faster the nutrients from organic material. It can give opportunity for organic manure to affect faster in the substrate. The aim of this research was to determine: growing lettuce seedling only with the use of organic materials, estimating the effectiveness of some microbial products in vegetable transplant growing, and effect of microbial products on efficiency of manures. The results show that the combination of organic fertilizers and soil bacteria has effect on the increasing of nitrogen up-take of plants.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review on agriculture and rural development
Dátum: 2013
Kötet: 2
Szám: 1
ISSN: 2063-4803
Oldalak: pp. 357-362
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/55131/
Kulcsszavak: Biogazdálkodás, Trágyázás, Környezetvédelem, Zöldségtermesztés - növényvédelem, Azotobacter
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 361-362. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 04. Mezőgazdaság-tudományok
04. Mezőgazdaság-tudományok > 04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat
Feltöltés dátuma: 2018. jún. 17. 09:57
Utolsó módosítás: 2024. ápr. 17. 14:44
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/55281
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet