Többváltozós folyamatszabályozás alkalmazásának előnyei és hátrányai az élelmiszeriparban

Mihalkó, József and Rajkó, Róbert: Többváltozós folyamatszabályozás alkalmazásának előnyei és hátrányai az élelmiszeriparban. Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems, (22). pp. 385-389. (2016)

[img] Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2016_385-389.pdf

Download (807kB)

Abstract

In the first phase of our work, the theoretical knowledge needed to use the multivariate statistical process control (MSPC) was explored. We have clarified the sometimes confused concepts, equations and formulas. In the second phase, R project simulation studies and some food industrial practical model researches will be carried out for confirming the MSPC advantages compared with the univariate one, e.g. to avoid false negative errors in decisions.

Item Type: Article
Journal or Publication Title: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Date: 2016
Volume: 22
Page Range: pp. 385-389
ISBN: 978-963-306-507-5
Uncontrolled Keywords: Statisztikai módszer - minőségszabályozás, Minőségellenőrzés, Élelmiszeripar
Additional Information: Bibliogr.: p. 388-389. ; összefoglalás angol nyelven
Date Deposited: 2018. Dec. 13. 10:35
Last Modified: 2018. Dec. 13. 10:35
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/56126

Actions (login required)

View Item View Item