Bioactive compounds of pumpkin juice assortments

Moigradean Diana; Poiana Mariana-Atena; Alda Liana Maria; Stoin Daniela; Cozma Antoanela: Bioactive compounds of pumpkin juice assortments.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2018_166-169.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2018_166-169.pdf

Letöltés (398kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The purpose of this study was to obtain and characterize of some fresh pumpkin juices with addition of water, walnuts, honey, cinnamon and fresh peppermint leaves. Total soluble content, vitamin C by titration with a 2,6-dichlorophenolindophenol sodium, antioxidant capacity by FRAP assay and total phenolic content by Folin-Ciocalteu method were analyzed. Vitamin C content ranged from 0.09 to 0.15 mg/mL, with 0.13 mg/mL in individual pumpkin juice; the juice assortment without walnuts has the lower vitamin C content. Among the investigated juices, the pumpkin juice assortment with all ingredients have the higher amount total polyphenol content (4.19 mM GAE/mL) and the total antioxidant capacity (2.53 mM Fe2+/mL). We observed that the fresh pumpkin juice assortments are a real source of bioactive compounds.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2018
Kötet: 24
ISBN: 978-963-306-623-2
Oldalak: pp. 166-169
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (24.) (2018) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/55895/
Kulcsszavak: Növénykémia, Agrokémia, Bioaktív vegyületek, Természetes vegyületek
Megjegyzések: Bibliogr.: 169. p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2019. jan. 04. 12:17
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:50
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/56314
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet