Chemical and nutritional aspects of some fresh smoothie types

Popescu Sofia; Velciov Ariana; Cozma Antoanela; Catutoiu Alexandra; Poiana Mariana-Atena; Stoin Daniela; Micula Lia; Alexa Ersilia: Chemical and nutritional aspects of some fresh smoothie types.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2018_379-382.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2018_379-382.pdf

Letöltés (735kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Vegetable and fruits are foods that can be consumed either fresh or processed into juices, smoothies, syrups, jams, fruit compotes, etc. Fruit and vegetables play the important role in the people diet. Worldwide, the consumption of fresh food (fruits, vegetables, and herbs) is steadily in increasing tendency. The good looks, nice colour or taste and aromas, but especially their nutritional value, the rich content in sugars, vitamins and minerals necessary in the diet of the human body are considered to be important. The lower incidence of degenerative diseases is associated with the diet rich in fruits and vegetables. The purpose of our study was revealing certain physico-chemical and nutritional properties of some fresh foods and the juices or smoothies that we can obtain from them. These aspects highlight their dietary and healing properties.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2018
Kötet: 24
ISBN: 978-963-306-623-2
Oldalak: pp. 379-382
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (24.) (2018) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/55895/
Kulcsszavak: Egészséges életmód, Táplálkozás, Analitikai kémia, Élelmiszeripari technológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 382. p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2019. jan. 08. 11:35
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:50
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/56375
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet