Impact HUB létrehozásának vizsgálata Debrecenben

Horváth Adrienn and Oláh Judit: Impact HUB létrehozásának vizsgálata Debrecenben. In: A területi fejlődés dilemmái. pp. 369-379. (2014)

[thumbnail of a_teruleti_fejlodes_dilemmai_369-379.pdf]
Preview
Cikk, tanulmány, mű
a_teruleti_fejlodes_dilemmai_369-379.pdf

Download (593kB) | Preview

Abstract

Nyugat Európában és más fejlettebb országokban is változó innovációs terek adnak helyet, a különféle trendek kialakulására és megszerzett tudás alkalmazására, amelyek hidat képeznek/képezhetnek a globális, nemzetközi vagy regionális technológia és tudástranszfer kialakulásához, ismereteink megosztásához, a versenyképességünk fejlesztéséhez. A kutatásunk célja, egy Debrecenben működő nyitott innovációs térként működő Impact HUB létrehozásának vizsgálata, Debrecen város vállalkozói ökoszisztémájának fejlesztése érdekében. Debrecennek már vannak hasonló terei, de ez mégis újat és többet adhat a város életében. A kutatás lényegében az igények felmérésére és a megismertetésre irányult. A vizsgálat Delphi eljárással készített Triple Hélix modellel kiválasztott szakértői kérdőívvel készült. A tanulmány eredményeként a város nyitott a tér létrehozására, de az igények kialakításakor, a város már működő hasonló tereit is figyelembe kell venni, s a komparatív előnyöket érvényesíteni. A felmérés végén kialakult egy együttműködő csapat is, akik a jövőbeni tényleges megvalósításban vesznek majd részt. Az Impact HUB megvalósítására alapot adhat az Európai Unió erre irányuló KFI stratégiája, amely Debrecen 2014. évi város gazdaságfejlesztési tervével is összhangba hozható. Egy ilyen innovatív hídképző tér kialakításának gyakorlati szempontból is fontos hatása lehet a régiónk gazdaságának élénkítésében.

Item Type: Book Section
Journal or Publication Title: A területi fejlődés dilemmái
Date: 2014
ISBN: 978-963-306-344-6
Page Range: pp. 369-379
Related URLs: http://acta.bibl.u-szeged.hu/57371/
Uncontrolled Keywords: Vállalkozásfejlesztés - Magyarország - regionális, Debrecen, Impact HUB, Delphi kérdőív, Hélix modell, Innováció
Additional Information: Bibliogr.: p. 378-379. ; összefoglalás magyar nyelven
Date Deposited: 2019. May. 24. 09:57
Last Modified: 2020. Apr. 02. 10:07
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/57451

Actions (login required)

View Item View Item