Impact HUB létrehozásának vizsgálata Debrecenben

Horváth Adrienn; Oláh Judit: Impact HUB létrehozásának vizsgálata Debrecenben. In: A területi fejlődés dilemmái. pp. 369-379. (2014)

[thumbnail of a_teruleti_fejlodes_dilemmai_369-379.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
a_teruleti_fejlodes_dilemmai_369-379.pdf

Letöltés (593kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Nyugat Európában és más fejlettebb országokban is változó innovációs terek adnak helyet, a különféle trendek kialakulására és megszerzett tudás alkalmazására, amelyek hidat képeznek/képezhetnek a globális, nemzetközi vagy regionális technológia és tudástranszfer kialakulásához, ismereteink megosztásához, a versenyképességünk fejlesztéséhez. A kutatásunk célja, egy Debrecenben működő nyitott innovációs térként működő Impact HUB létrehozásának vizsgálata, Debrecen város vállalkozói ökoszisztémájának fejlesztése érdekében. Debrecennek már vannak hasonló terei, de ez mégis újat és többet adhat a város életében. A kutatás lényegében az igények felmérésére és a megismertetésre irányult. A vizsgálat Delphi eljárással készített Triple Hélix modellel kiválasztott szakértői kérdőívvel készült. A tanulmány eredményeként a város nyitott a tér létrehozására, de az igények kialakításakor, a város már működő hasonló tereit is figyelembe kell venni, s a komparatív előnyöket érvényesíteni. A felmérés végén kialakult egy együttműködő csapat is, akik a jövőbeni tényleges megvalósításban vesznek majd részt. Az Impact HUB megvalósítására alapot adhat az Európai Unió erre irányuló KFI stratégiája, amely Debrecen 2014. évi város gazdaságfejlesztési tervével is összhangba hozható. Egy ilyen innovatív hídképző tér kialakításának gyakorlati szempontból is fontos hatása lehet a régiónk gazdaságának élénkítésében.

Mű típusa: Könyv része
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: A területi fejlődés dilemmái
Dátum: 2014
ISBN: 978-963-306-344-6
Oldalak: pp. 369-379
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/57371/
Kulcsszavak: Vállalkozásfejlesztés - Magyarország - regionális, Debrecen, Impact HUB, Delphi kérdőív, Hélix modell, Innováció
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 378-379. ; összefoglalás magyar nyelven
Feltöltés dátuma: 2019. máj. 24. 09:57
Utolsó módosítás: 2020. ápr. 02. 10:07
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/57451
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet