Price transmission in Serbian milk commodity chain

Popovic Rade; Radovanov Boris: Price transmission in Serbian milk commodity chain.

[thumbnail of proceedings_of_the_challenges_for_analysis_0382-0392.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_the_challenges_for_analysis_0382-0392.pdf

Letöltés (104kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Focus in the paper is on price transmission at Serbian dairy market. It analyzes milk price transmission for three products: pasteurized milk, white yoghurt and cheese. Those three products types participated in formal milk market with 65% of processed row milk. Monthly data are collected from three levels of milk chain: farm level, processors and retailers. Three step approach based on: intensity, asymmetry and time lags in price transmission was applied. Distinction of two market levels was made, first between farmers and processors and second among processors and retailers. Additionally price transmission from world to nationally market was examined.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the Challenges for Analysis of the Economy, the Businesses, and Social Progress : International Scientific Conference Szeged, November 19-21, 2009
Dátum: 2010
ISBN: 978-963-06-9558-9
Oldalak: pp. 382-392
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/57418/
Kulcsszavak: Tejtermelés, Tejtermékek, Tejpiac, Árazás
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 391-392. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2019. ápr. 24. 13:44
Utolsó módosítás: 2022. nov. 08. 13:09
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/57812
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet