Application of Saccharomyces cerevisiae for nutritional value enhancement in agricultural plants : a review

Csambalik László; Tóbiás Andrea: Application of Saccharomyces cerevisiae for nutritional value enhancement in agricultural plants : a review. In: Acta biologica Szegediensis, (62) 2. pp. 146-157. (2018)

[thumbnail of biologica_062_numb_002_146-157.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
biologica_062_numb_002_146-157.pdf

Letöltés (1MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

This review focuses on yeast suspensions applied with the aim to enhance nutritional content of agricultural products. Seventy one publications were studied, and their details summarized in tables, according to the following plant groups: 1/ arable plants, 2/ vegetables, 3/ medicinal and ornamental plants. It was found that the experimental designs in these papers were inconsistent in most cases and, regardless to plant species used, the concentration of yeast extract, time of application, and repetitions of the treatment were fundamentally different, making evaluation of the methodologies difficult. However, all studies agreed in the positive impact of yeast extracts on nutritional parameters. Therefore, it is advisable to perform further studies to clarify the relationship of individual nutritional parameters to spraying dose, timing and repetition of yeast application.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Acta biologica Szegediensis
Dátum: 2018
Kötet: 62
Szám: 2
ISSN: 1588-4082
Oldalak: pp. 146-157
Kiadó: University of Szeged
Kiadás helye: Szeged
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/62210/
DOI: 10.14232/abs.2018.2.146-157
Kulcsszavak: Növénytermesztés, Mezőgazdaság, Ökológia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 154-157. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2019. nov. 21. 13:29
Utolsó módosítás: 2021. ápr. 12. 14:07
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/58190
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet