Lipoxygenase inhibitory activity of oxidized resveratrol metabolite mixtures

Agbadua Orinamhe Godwin; Hunyadi Attila: Lipoxygenase inhibitory activity of oxidized resveratrol metabolite mixtures.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2019_059-062.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2019_059-062.pdf

Letöltés (441kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Resveratrol, a natural polyphenol, has numerous biological activities such as anticancer, antioxidant, anti-inflammatory. Resveratrol is highly oxidisable due to its chemical structure, and reacts with reactive oxygen species or free radicals resulting in new metabolites that are also potentially bioactive. Oxidation of resveratrol in various conditions resulted in mixtures that exhibited greater lipoxygenase inhibitory activities compared to the parent compound. This, together with the complex chromatographic fingerprints of the mixtures suggests that several oxidized metabolites of resveratrol may exert greater biological activity than their parent compound.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2019
ISBN: 978-963-306-702-4
Oldalak: pp. 59-62
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (25.) (2019) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/64947/
Kulcsszavak: Környezetkémia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 61-62. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2020. már. 17. 14:27
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:37
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/64776
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet