Influence of different combinations of wall materials on the encapsulation of butternut squash waste extract

Stajčić Slađana; Čanadanović-Brunet Jasna; Ćetković Gordana; Tumbas Šaponjac Vesna; Vulić Jelena; Šeregelj Vanja: Influence of different combinations of wall materials on the encapsulation of butternut squash waste extract.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2019_242-243.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2019_242-243.pdf

Letöltés (383kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The aim of this study was to evaluate the effect of different amounts of carrier agents (maltodextrin, inulin and pea protein) on the content of phenolics and carotenoids from butternut squash waste extract in encapsulates obtained by freeze-drying technique. Using Simplex-Centroid experimental design and response surface methodology (RSM), the highest content of both phenolics and carotenoids in the encapsulate was determined for a wall blend ratio 53.9 % pea protein, 46.1 % maltodextrin and 0% inulin.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2019
ISBN: 978-963-306-702-4
Oldalak: pp. 242-243
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (25.) (2019) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/64947/
Kulcsszavak: Környezetkémia
Megjegyzések: Bibliogr.: 243. p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2020. már. 19. 11:39
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:37
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/64839
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet