Sütőipar fejlesztési irányai napjainkban

Szabó P. Balázs and Zakupszki Zita Boglárka: Sütőipar fejlesztési irányai napjainkban. In: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok, (14) 3. pp. 73-80. (2019)

[thumbnail of jelenkori_014_003_073-080.pdf] Cikk, tanulmány, mű
jelenkori_014_003_073-080.pdf

Download (209kB)

Abstract

A fogyasztók különböző táplálkozási igényei újabb és újabb követelményeket támasztanak az élelmiszerekkel szemben, ami számos innovációt követel meg a vállalatoktól. Az említett igényeket követő trendek egységes célja a fogyasztók egészséges táplálkozásának biztosítása. A trendek kialakításában jelentős szerepe van az egyének életmódjának, egészségügyi állapotának, továbbá a technológia- és a tudomány fejlődésének. A folyamatosan változó trendek követése az élelmiszeripar összes szakágazatára hatással van, így a sütőipar, mint alapélelmiszert előállító ágazat, sem képez ez alól kivételt, így ehhez alkalmazkodva az számos innovációval állt elő termékeiben, amelyhez igyekszik technológiáját is igazítani. Abstract: The different nutritional requirements of consumers are imposing new demands on food, which require many innovations from companies. Trends following these demands have a common goal of ensuring a healthy diet for consumers. Individuals' lifestyles, health and technological and scientific developments play an important role in shaping trends. Keeping track of ever-changing trends has an impact on all sectors of the food industry, and the bakery industry, as a staple food industry, is no exception, and as a result has come up with a number of innovations in its products.

Item Type: Article
Heading title: Agrár-, erdő- és élelmiszergazdaság
Journal or Publication Title: Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
Date: 2019
Volume: 14
Number: 3
ISSN: 1788-7593
Page Range: pp. 73-80
Publisher: Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Place of Publication: Szeged
Related URLs: http://acta.bibl.u-szeged.hu/66313/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszeripar fejlesztése, Sütőipar, Innováció, Fogyasztói magatartás
Additional Information: Bibliogr.: p. 79-80. ; összefoglalás angol és magyar nyelven
Subjects: 05. Social sciences
05. Social sciences > 05.02. Economics and business
Date Deposited: 2020. Nov. 30. 12:08
Last Modified: 2020. Nov. 30. 12:08
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/67548

Actions (login required)

View Item View Item