Effect of short term storage on wheat quality parameters

Gyimes Ernő; Csercsics Dóra; Magyar Zoltán: Effect of short term storage on wheat quality parameters. In: Analecta technica Szegedinensia, (14) 1. pp. 130-141. (2020)

[thumbnail of engineering_2020_001_130-141.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2020_001_130-141.pdf

Letöltés (375kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Eleven samples of registered wheat varieties of bread with diverse technological qualities were used in this study. The samples were devided into two groups. The first group including all the 11 variety were stored for 3 months, while the second group of the samples were stored for 9 months at an ambient temperature. The results of quality evaluation showed that 5 soft wheat varieties (GK Csongrád, GK Garaboly, GK Hattyú, GK Holló, GK Nap) and 6 hard wheat varieties (GK Ati, GK Békés, GK Élet, GK Kalász, GK Petúr, GK Verecke) were involved in the study. Further, the flour yield, the gluten index and the water absorbance capacity has significantly decreased after 9 months storage time when compared to 3 months storage interval.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2020
Kötet: 14
Szám: 1
ISSN: 2064-7964
Oldalak: pp. 130-141
Nyelv: angol
Kiadó: University of Szeged, Faculty of Engineering
Kiadás helye: Szeged
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/69720/
DOI: 10.14232/analecta.2020.1.130-141
Kulcsszavak: Búzafajták - magyar, Tárolás, Gabonatárolás, Raktározás - gabona
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 140-141. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 04. Mezőgazdaság-tudományok
04. Mezőgazdaság-tudományok > 04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat
Feltöltés dátuma: 2020. szep. 15. 11:30
Utolsó módosítás: 2023. júl. 13. 10:40
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/70181
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet