Kovács Tamás; Hodúr Cecília; Jákói Zoltán; Beszédes Sándor: Detection of the efficiency of enzymatic and fermentation processes by dielectric measurement.
Előnézet |
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2020_205-207.pdf Letöltés (407kB) | Előnézet |
Absztrakt (kivonat)
In my work I wanted to investigate, whether measuring dielectric parameters is a proper method to detect the changes during enzymatic hydrolysis and fermentation processes. Besides I wanted to investigate, how the different types of microwaves pre-treatments affected the amount of produced RS content. The results shows that measuring the dielectric constant (ε’) is rapid and easy method to detect the changes during enzymatic and fermentation processes. As for the microwave pre-treatment, more reducing sugar were produced with 500 W 1 minute, but the rate of the hydrolysis was higher during 250 W 2 minutes treatment.
Mű típusa: | Konferencia vagy workshop anyag |
---|---|
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems |
Dátum: | 2020 |
Kötet: | 26 |
ISBN: | 978-963-306-771-0 |
Oldalak: | pp. 205-207 |
Nyelv: | angol |
Konferencia neve: | International Symposium on Analytical and Environmental Problems (26.) (2020) (Szeged) |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/73792/ |
Kulcsszavak: | Kémia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 207. p. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 01. Természettudományok 01. Természettudományok > 01.04. Kémiai tudományok |
Feltöltés dátuma: | 2021. nov. 17. 13:51 |
Utolsó módosítás: | 2022. aug. 08. 15:39 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/73996 |
![]() |
Tétel nézet |