Examining submerged and solid-state cultivation course of hydrolytic enzymes production from wheat chaff

Vučurović Damjan; Bajić Bojana; Dodić Siniša: Examining submerged and solid-state cultivation course of hydrolytic enzymes production from wheat chaff.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2020_351-354.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2020_351-354.pdf

Letöltés (392kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Agricultural waste represents an interesting raw material for biotechnological processes nowadays, due to its low price, favorable composition and availability. Wheat chaff, as a lignocellulosic by-product of wheat processing could be a suitable renewable source for producing hydrolytic enzymes for second generation ethanol production technologies. The aim of this work was to investigate the course of Trichoderma reesei cultivation for hydrolytic enzymes production by submerged and solid-state techniques on medium based on wheat chaff. Results show that the monitored values (hydrolytic enzymes activities, total protein content and reducing sugars content) vary significantly with cultivation time, thus there is a need for further optimization of this process parameter.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2020
Kötet: 26
ISBN: 978-963-306-771-0
Oldalak: pp. 351-354
Nyelv: angol
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (26.) (2020) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/73792/
Kulcsszavak: Agrokémia
Megjegyzések: Bibliogr.: 354. p. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 01. Természettudományok
01. Természettudományok > 01.04. Kémiai tudományok
Feltöltés dátuma: 2021. nov. 18. 13:49
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:39
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/74036
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet