Selenium in food and food supplements

Muselin Florin; Újhelyi Róbert; Velicov Ariana; Ahmadi-Vincu Mirela; Marinescu Sorin; Gârban Zeno: Selenium in food and food supplements.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2021_237-241.pdf] Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2021_237-241.pdf

Letöltés (532kB)

Absztrakt (kivonat)

The bioelements detected in the lithosphere and biosphere have aroused major interest in geology and biology. It was detected in minerals but also in tissues taken from plants, animals and humans. Among the bioelements, the natural distribution of selenium (Se) was studied, following the quantity in food, the structural specificity of the components. Along with these, the biological activity was studied, following its integration in food supplements.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2021
Kötet: 27
ISBN: 978-963-306-835-9
Oldalak: pp. 237-241
Nyelv: angol
Kiadó: University of Szeged
Kiadás helye: Szeged
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (27.) (2021) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/75798/
Kulcsszavak: Biokémia, Élelmiszerkémia, Szelén - környezetkémia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 240-241. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 01. Természettudományok
01. Természettudományok > 01.04. Kémiai tudományok
Feltöltés dátuma: 2022. máj. 31. 11:00
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:40
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/75973
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet