Nagy Anna Mária; Veisz Anett; Stefanovits-Bányai Éva: Changes in antioxidant properties of fruit and vegetable concentrates under the effect of vacuum drying.
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2021_249-253.pdf Letöltés (861kB) |
Absztrakt (kivonat)
During our experiment, we examined changes in the antioxidant capacity and total polyphenol content of 2 types of 65% vegetable juices (carrots, pumpkin) rich in polyphenols, minerals, and retinoids, as well as two kinds of fruit juice concentrates (lemons, oranges) rich in citrus flavonoids. In our studies, the antioxidant/reducing properties of the preparations were measured and compared using TEAC and FRAP methods. Our various analytical measurements found significant differences between the antioxidant capacity values and total polyphenol content of each fruit-vegetable juice concentrate and the same instant powders prepared from them before and after vacuum drying.
Mű típusa: | Konferencia vagy workshop anyag |
---|---|
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems |
Dátum: | 2021 |
Kötet: | 27 |
ISBN: | 978-963-306-835-9 |
Oldalak: | pp. 249-253 |
Nyelv: | angol |
Kiadó: | University of Szeged |
Kiadás helye: | Szeged |
Konferencia neve: | International Symposium on Analytical and Environmental Problems (27.) (2021) (Szeged) |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/75798/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 253. p. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák |
Feltöltés dátuma: | 2022. máj. 31. 12:30 |
Utolsó módosítás: | 2022. aug. 08. 15:40 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/75976 |
Tétel nézet |