Changes in antioxidant properties of fruit and vegetable concentrates under the effect of vacuum drying

Nagy Anna Mária; Veisz Anett; Stefanovits-Bányai Éva: Changes in antioxidant properties of fruit and vegetable concentrates under the effect of vacuum drying.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2021_249-253.pdf] Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2021_249-253.pdf

Letöltés (861kB)

Absztrakt (kivonat)

During our experiment, we examined changes in the antioxidant capacity and total polyphenol content of 2 types of 65% vegetable juices (carrots, pumpkin) rich in polyphenols, minerals, and retinoids, as well as two kinds of fruit juice concentrates (lemons, oranges) rich in citrus flavonoids. In our studies, the antioxidant/reducing properties of the preparations were measured and compared using TEAC and FRAP methods. Our various analytical measurements found significant differences between the antioxidant capacity values and total polyphenol content of each fruit-vegetable juice concentrate and the same instant powders prepared from them before and after vacuum drying.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2021
Kötet: 27
ISBN: 978-963-306-835-9
Oldalak: pp. 249-253
Nyelv: angol
Kiadó: University of Szeged
Kiadás helye: Szeged
Konferencia neve: International Symposium on Analytical and Environmental Problems (27.) (2021) (Szeged)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/75798/
Kulcsszavak: Élelmiszeripari technológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 253. p. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
Feltöltés dátuma: 2022. máj. 31. 12:30
Utolsó módosítás: 2022. aug. 08. 15:40
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/75976
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet