Mészáros Kornélia; Törőné-Dunay Anna; Illés B. Csaba: The factors of competitiveness of Hungarian beef cattle sector. In: Agrár- és vidékfejlesztési szemle, (6) 1. pp. 59-65. (2011)
Cikk, tanulmány, mű
agrarszemle_2011_001_suppl_059-065.pdf Letöltés (320kB) |
Absztrakt (kivonat)
This paper analyses the position of the Hungarian beef cattle sector by using secondary data and determines the factors, which may influence profitability. The analysis includes the impacts of the recent and the present market processes, as well. The paper examines the beef cattle sector in economic and ecological aspects of sustainability, as these factors play an increasingly important role in the market. The beef cattle sector was analysed in the following three aspects: - role in food production, - profitability, and - sustainability in economic and environmental aspects.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Rovatcím: | Agricultural economics and rural development |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Agrár- és vidékfejlesztési szemle |
Dátum: | 2011 |
Kötet: | 6 |
Szám: | 1 |
ISSN: | 1788-5345 |
Oldalak: | pp. 59-65 |
Nyelv: | angol |
Kiadó: | Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar |
Kiadás helye: | Szeged |
Konferencia neve: | Traditions, innovation, sustainability (2011) (Hódmezővásárhely) |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/76074/ |
Kulcsszavak: | Hústermelés - szarvasmarha, Húsipar - Magyarország, Versenyképesség |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 64-65. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 05. Társadalomtudományok 05. Társadalomtudományok > 05.02. Közgazdasági és gazdálkodástudományok |
Feltöltés dátuma: | 2022. jún. 29. 10:59 |
Utolsó módosítás: | 2022. jún. 29. 10:59 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/76084 |
Tétel nézet |