The factors of competitiveness of Hungarian beef cattle sector

Mészáros Kornélia; Törőné-Dunay Anna; Illés B. Csaba: The factors of competitiveness of Hungarian beef cattle sector. In: Agrár- és vidékfejlesztési szemle, (6) 1. pp. 59-65. (2011)

[thumbnail of agrarszemle_2011_001_suppl_059-065.pdf] Cikk, tanulmány, mű
agrarszemle_2011_001_suppl_059-065.pdf

Letöltés (320kB)

Absztrakt (kivonat)

This paper analyses the position of the Hungarian beef cattle sector by using secondary data and determines the factors, which may influence profitability. The analysis includes the impacts of the recent and the present market processes, as well. The paper examines the beef cattle sector in economic and ecological aspects of sustainability, as these factors play an increasingly important role in the market. The beef cattle sector was analysed in the following three aspects: - role in food production, - profitability, and - sustainability in economic and environmental aspects.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Agricultural economics and rural development
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Agrár- és vidékfejlesztési szemle
Dátum: 2011
Kötet: 6
Szám: 1
ISSN: 1788-5345
Oldalak: pp. 59-65
Nyelv: angol
Kiadó: Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar
Kiadás helye: Szeged
Konferencia neve: Traditions, innovation, sustainability (2011) (Hódmezővásárhely)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/76074/
Kulcsszavak: Hústermelés - szarvasmarha, Húsipar - Magyarország, Versenyképesség
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 64-65. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 05. Társadalomtudományok
05. Társadalomtudományok > 05.02. Közgazdasági és gazdálkodástudományok
Feltöltés dátuma: 2022. jún. 29. 10:59
Utolsó módosítás: 2022. jún. 29. 10:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/76084
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet