Production and composition of milk from tsigai sheep breed in Vojvodina

Könyves Tibor; Vukosav Marija; Ivanc Aleksander; Bošković Jelena; Miscević Branislav: Production and composition of milk from tsigai sheep breed in Vojvodina. In: Agrár- és vidékfejlesztési szemle, (6) 1. pp. 196-200. (2011)

[thumbnail of agrarszemle_2011_001_suppl_196-200.pdf] Cikk, tanulmány, mű
agrarszemle_2011_001_suppl_196-200.pdf

Letöltés (55kB)

Absztrakt (kivonat)

In this study the milk quality of Tsigai, like a most popular local sheep breed in northern part of Serbia are presented. The purpose of this paper is to review the several differences in physical-chemical quality aspects of sheep milk.. The average milk quantity are between 0,46 and 0,88 kg, and in 6 mounth milking period are up to 150 l. The milk is mostly processed into cheese and yoghurt. Compared results with other Tsigai breeds in Midle-East Europe area indicate that milk yield and composition are approximately the same, depending on pasture quality, keeping system and feeding.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Milk quality of Tsigai sheep breed in Vojvodina
Rovatcím: Food sciences and food safety
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Agrár- és vidékfejlesztési szemle
Dátum: 2011
Kötet: 6
Szám: 1
ISSN: 1788-5345
Oldalak: pp. 196-200
Nyelv: angol
Kiadó: Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar
Kiadás helye: Szeged
Konferencia neve: Traditions, innovation, sustainability (2011) (Hódmezővásárhely)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/76074/
Kulcsszavak: Tejtermelés - juh - Vajdaság, Tej - minőség
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 199-200. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 04. Mezőgazdaság-tudományok
04. Mezőgazdaság-tudományok > 04.02. Állattenyésztési és tejtermelési tudomány
Feltöltés dátuma: 2022. jún. 29. 15:32
Utolsó módosítás: 2022. jún. 30. 08:51
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/76106
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet