Quality characters of winter wheat - amaranth flour

Barancsi Ágnes: Quality characters of winter wheat - amaranth flour. In: Agrár- és vidékfejlesztési szemle, (6) 1. pp. 297-301. (2011)

[thumbnail of agrarszemle_2011_001_suppl_297-301.pdf] Cikk, tanulmány, mű
agrarszemle_2011_001_suppl_297-301.pdf

Letöltés (44kB)

Absztrakt (kivonat)

Amaranth is quite nutritious. It contains high amounts of vitamin C, iron, carotene, calcium, folic acid. Both the leaves and seeds contain protein of an unusually high quality The protein is high in the amino acide lysine, which is the limiting amino acid in cereals like maize, wheat and rice. In our work we have analysed alveographical and extensigraphical parameters, wet gluten content, gluten expansiveness and baking parameters of winter wheat – amaranth flour.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Poster presentation
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Agrár- és vidékfejlesztési szemle
Dátum: 2011
Kötet: 6
Szám: 1
ISSN: 1788-5345
Oldalak: pp. 297-301
Nyelv: angol
Kiadó: Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar
Kiadás helye: Szeged
Konferencia neve: Traditions, innovation, sustainability (2011) (Hódmezővásárhely)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/76074/
Kulcsszavak: Búza - minőség, Búzatermesztés, Őszi búza
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 300-301. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 04. Mezőgazdaság-tudományok
04. Mezőgazdaság-tudományok > 04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat
Feltöltés dátuma: 2022. jún. 30. 10:03
Utolsó módosítás: 2022. jún. 30. 10:03
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/76122
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet