Draghici Olga: Study of several factors that influence thermal analysis for meat samples. In: Agrár- és vidékfejlesztési szemle, (6) 1. pp. 329-334. (2011)
Cikk, tanulmány, mű
agrarszemle_2011_001_suppl_329-334.pdf Letöltés (56kB) |
Absztrakt (kivonat)
Differential scanning calorimetry is thermal analysis technique that detects and monitors thermally induced conformational transitions and phase transitions as a function of temperature. While denaturation of proteins display endotherms, aggregation of proteins manifest themselves as exotherms. In in this paper the influence of following factors was studied: influence of water evaporation, heating rate (°C/min), influence the mechanical process of grinding meat.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Rovatcím: | Poster presentation |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Agrár- és vidékfejlesztési szemle |
Dátum: | 2011 |
Kötet: | 6 |
Szám: | 1 |
ISSN: | 1788-5345 |
Oldalak: | pp. 329-334 |
Nyelv: | angol |
Kiadó: | Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar |
Kiadás helye: | Szeged |
Konferencia neve: | Traditions, innovation, sustainability (2011) (Hódmezővásárhely) |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/76074/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia, Hús - minőség, Húsipar |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 333-334. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák |
Feltöltés dátuma: | 2022. jún. 30. 10:55 |
Utolsó módosítás: | 2022. jún. 30. 10:55 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/76128 |
Tétel nézet |