Study of several factors that influence thermal analysis for meat samples

Draghici Olga: Study of several factors that influence thermal analysis for meat samples. In: Agrár- és vidékfejlesztési szemle, (6) 1. pp. 329-334. (2011)

[thumbnail of agrarszemle_2011_001_suppl_329-334.pdf] Cikk, tanulmány, mű
agrarszemle_2011_001_suppl_329-334.pdf

Letöltés (56kB)

Absztrakt (kivonat)

Differential scanning calorimetry is thermal analysis technique that detects and monitors thermally induced conformational transitions and phase transitions as a function of temperature. While denaturation of proteins display endotherms, aggregation of proteins manifest themselves as exotherms. In in this paper the influence of following factors was studied: influence of water evaporation, heating rate (°C/min), influence the mechanical process of grinding meat.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Poster presentation
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Agrár- és vidékfejlesztési szemle
Dátum: 2011
Kötet: 6
Szám: 1
ISSN: 1788-5345
Oldalak: pp. 329-334
Nyelv: angol
Kiadó: Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar
Kiadás helye: Szeged
Konferencia neve: Traditions, innovation, sustainability (2011) (Hódmezővásárhely)
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/76074/
Kulcsszavak: Élelmiszeripari technológia, Hús - minőség, Húsipar
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 333-334. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
Feltöltés dátuma: 2022. jún. 30. 10:55
Utolsó módosítás: 2022. jún. 30. 10:55
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/76128
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet