Color changes during storage of organic and conventional carrots

Divéky-Ertsey Anna; Hollinetz Samuel; Csambalik László: Color changes during storage of organic and conventional carrots.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2022_101-104.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2022_101-104.pdf

Letöltés (508kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Storage impacts the visual and nutritional characteristics of carrots (Daucus carota L.). The visual changes related to color parameters are interrelated to physiochemical changes, especially to those that are responsible for color, i.e. carotenoids. With a proper environment, the long-term storage of carrot is possible with the preservation of valuable nutrients. In this study, four typical household storage environments are applied for carrot samples originating from organic and conventional production. The results indicated, that among temperature, packaging type, and cultivation type, packaging has the highest impact on the investigated color parameters of carrot homogenates, and, indirectly on carotenoids content.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2022
Kötet: 28
ISBN: 978-963-306-904-2
Oldalak: pp. 101-104
Nyelv: angol
Kiadás helye: Szeged
Konferencia neve: 28th International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Konferencia típusa: Konferencia
Helyszin: Szeged
Dátum: 2022. november 14-15.
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/78308/
Kulcsszavak: Zöldségtárolás, Sárgarépa
Megjegyzések: Bibliogr.: 104. p. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 01. Természettudományok
01. Természettudományok > 01.04. Kémiai tudományok
Feltöltés dátuma: 2023. már. 20. 08:43
Utolsó módosítás: 2023. már. 20. 08:43
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/78477
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet