Ilić Udovičić Dragana; Vasić Aleksandra; Đuričić Milanković Jelena; Jevtić Jelena; Jevtić Tamara: Food waste - waste of pork meats in restaurants in Šabac.
Előnézet |
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2022_177-178.pdf Letöltés (394kB) | Előnézet |
Absztrakt (kivonat)
The hospitality industry (e.g., hotels, restaurants, fast food) are considered one of the generators of food waste. Waste is created in kitchens during food preparation and after consumption by users. Meat and meat products are an integral part of most meals in catering establishments in our country. The paper analyzes the frequency of use of pork in food preparation facilities in Šabac and the amount of waste generated on that occasion. The results showed the need to increase the yield of gastronomic products, which would lead to a reduction of unnecessary trimmings waste.
Mű típusa: | Konferencia vagy workshop anyag |
---|---|
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems |
Dátum: | 2022 |
Kötet: | 28 |
ISBN: | 978-963-306-904-2 |
Oldalak: | pp. 177-178 |
Nyelv: | angol |
Kiadás helye: | Szeged |
Konferencia neve: | 28th International Symposium on Analytical and Environmental Problems |
Konferencia típusa: | Konferencia |
Helyszin: | Szeged |
Dátum: | 2022. november 14-15. |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/78308/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszerhulladék |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 178. p. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 01. Természettudományok 01. Természettudományok > 01.06. Biológiai tudományok |
Feltöltés dátuma: | 2023. már. 22. 09:19 |
Utolsó módosítás: | 2023. már. 22. 09:20 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/78503 |
![]() |
Tétel nézet |