Food waste - waste of pork meats in restaurants in Šabac

Ilić Udovičić Dragana; Vasić Aleksandra; Đuričić Milanković Jelena; Jevtić Jelena; Jevtić Tamara: Food waste - waste of pork meats in restaurants in Šabac.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2022_177-178.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2022_177-178.pdf

Letöltés (394kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The hospitality industry (e.g., hotels, restaurants, fast food) are considered one of the generators of food waste. Waste is created in kitchens during food preparation and after consumption by users. Meat and meat products are an integral part of most meals in catering establishments in our country. The paper analyzes the frequency of use of pork in food preparation facilities in Šabac and the amount of waste generated on that occasion. The results showed the need to increase the yield of gastronomic products, which would lead to a reduction of unnecessary trimmings waste.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2022
Kötet: 28
ISBN: 978-963-306-904-2
Oldalak: pp. 177-178
Nyelv: angol
Kiadás helye: Szeged
Konferencia neve: 28th International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Konferencia típusa: Konferencia
Helyszin: Szeged
Dátum: 2022. november 14-15.
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/78308/
Kulcsszavak: Élelmiszerhulladék
Megjegyzések: Bibliogr.: 178. p. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 01. Természettudományok
01. Természettudományok > 01.06. Biológiai tudományok
Feltöltés dátuma: 2023. már. 22. 09:19
Utolsó módosítás: 2023. már. 22. 09:20
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/78503
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet