Nagy Anna Mária; Stefanovits-Bányai Éva: Correlation between antioxidant capacity and total polyphenol content in fruit juice concentrates.
Előnézet |
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2022_260-264.pdf Letöltés (610kB) | Előnézet |
Absztrakt (kivonat)
In our current research, the total polyphenol content and antioxidant capacity of 6 types of 65% fruit juice concentrates (pomegranate, red grapes, oranges, lemons, apples, pineapples) were investigated and compared with TEAC and FRAP methods. For each juice concentrate, a significant relationship was found between the total polyphenol content and the antioxidant capacity: the most outstanding values were measured for pomegranates, followed by red grapes, followed by oranges and lemons. At the same time, the TPC and FRAP values of apple and pineapple were significantly lower compared to the other 4 types of juice concentrates.
Mű típusa: | Konferencia vagy workshop anyag |
---|---|
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems |
Dátum: | 2022 |
Kötet: | 28 |
ISBN: | 978-963-306-904-2 |
Oldalak: | pp. 260-264 |
Nyelv: | angol |
Kiadás helye: | Szeged |
Konferencia neve: | 28th International Symposium on Analytical and Environmental Problems |
Konferencia típusa: | Konferencia |
Helyszin: | Szeged |
Dátum: | 2022. november 14-15. |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/78308/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszerkémia, Analitikai kémia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 263-264. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 01. Természettudományok 01. Természettudományok > 01.04. Kémiai tudományok |
Feltöltés dátuma: | 2023. már. 23. 08:45 |
Utolsó módosítás: | 2023. már. 23. 08:45 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/78530 |
Tétel nézet |