Correlation between antioxidant capacity and total polyphenol content in fruit juice concentrates

Nagy Anna Mária; Stefanovits-Bányai Éva: Correlation between antioxidant capacity and total polyphenol content in fruit juice concentrates.

[thumbnail of proceedings_of_isaep_2022_260-264.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2022_260-264.pdf

Letöltés (610kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

In our current research, the total polyphenol content and antioxidant capacity of 6 types of 65% fruit juice concentrates (pomegranate, red grapes, oranges, lemons, apples, pineapples) were investigated and compared with TEAC and FRAP methods. For each juice concentrate, a significant relationship was found between the total polyphenol content and the antioxidant capacity: the most outstanding values were measured for pomegranates, followed by red grapes, followed by oranges and lemons. At the same time, the TPC and FRAP values of apple and pineapple were significantly lower compared to the other 4 types of juice concentrates.

Mű típusa: Konferencia vagy workshop anyag
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Dátum: 2022
Kötet: 28
ISBN: 978-963-306-904-2
Oldalak: pp. 260-264
Nyelv: angol
Kiadás helye: Szeged
Konferencia neve: 28th International Symposium on Analytical and Environmental Problems
Konferencia típusa: Konferencia
Helyszin: Szeged
Dátum: 2022. november 14-15.
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/78308/
Kulcsszavak: Élelmiszerkémia, Analitikai kémia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 263-264. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven
Szakterület: 01. Természettudományok
01. Természettudományok > 01.04. Kémiai tudományok
Feltöltés dátuma: 2023. már. 23. 08:45
Utolsó módosítás: 2023. már. 23. 08:45
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/78530
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet