Perović Milica; Milošević Maja; Knežević Jugović Zorica; Antov Mirjana: Recovery and functional properties of rubisco protein from conventional and enzymatic extractions.
Előnézet |
Cikk, tanulmány, mű
proceedings_of_isaep_2022_280-281.pdf Letöltés (501kB) | Előnézet |
Absztrakt (kivonat)
Protein isolates extracted by conventional and enzymatic protocols from pumpkin leaves were evaluated. Pumpkin leaves represent waste material that can be used for extraction of RuBisCO protein. Results showed that usage of Viscozyme for enzyme-assisted extraction enhanced recovery of protein by 30% compared to conventional extraction protocol. Moreover, protein extracted by enzymatic treatment showed improved solubility and oil holding capacity by 71% and 13%, respectively. Our findings might indicate a possibility of usage of enzyme treatment that would enable production of protein isolate with properties and/or in quantities tailored to their particular application in food systems.
Mű típusa: | Konferencia vagy workshop anyag |
---|---|
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Proceedings of the International Symposium on Analytical and Environmental Problems |
Dátum: | 2022 |
Kötet: | 28 |
ISBN: | 978-963-306-904-2 |
Oldalak: | pp. 280-281 |
Nyelv: | angol |
Kiadás helye: | Szeged |
Konferencia neve: | 28th International Symposium on Analytical and Environmental Problems |
Konferencia típusa: | Konferencia |
Helyszin: | Szeged |
Dátum: | 2022. november 14-15. |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/78308/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszerkémia, Analitikai kémia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 281. p. ; ill. ; összefoglalás angol nyelven |
Szakterület: | 01. Természettudományok 01. Természettudományok > 01.04. Kémiai tudományok |
Feltöltés dátuma: | 2023. már. 23. 10:41 |
Utolsó módosítás: | 2023. már. 23. 10:41 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/78536 |
Tétel nézet |