Gere Attila and Rashed Mahmoud Said and Kókai Zoltán and Sipos László: Szemkamerás módszerek alkalmazása az élelmiszerkutatásban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 3. pp. 1620-1626. (2017)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_03_1620-1626.pdf Download (287kB) |
Abstract
A szemkövetés-vizsgálat egy széles körben alkalmazott eszköz az emberi tekintet irányának követésére. A szemkamerák nagymértékű műszaki fejlődésének következtében napjainkban számos új alkalmazási terület létezik. Ezek egyike az az élelmiszer-kutatás, ahol sok kérdést meg lehet válaszolni a szemmozgás vizsgálatával. A módszer nem csak az élelmiszer-marketingben, hanem az érzékszervi vizsgálatokban és a fogyasztói tanulmányokban is alkalmazható. Cikkünkben az volt a célunk, hogy bemutassuk a szemkamerás vizsgálatok elvét a fő szemmozgásokkal együtt, és leírjuk a mért változók jelentését. Ezen kívül bemutatunk néhány alkalmazási lehetőséget az élelmiszer-tudomány területéről.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Application of eye-tracking methodology in food researches |
Heading title: | Fókuszban = In Focus |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 2017 |
Volume: | 63 |
Number: | 3 |
ISSN: | 0422-9576 |
Page Range: | pp. 1620-1626 |
Language: | Hungarian |
Publisher: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79002/ |
Uncontrolled Keywords: | Érzékszervi vizsgálat, Élelmiszerkutatás - módszer |
Additional Information: | Bibliogr.: 1626. p. ; ill. ; összefoglalás magyar nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Jul. 07. 12:13 |
Last Modified: | 2023. Aug. 26. 08:17 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79164 |
Actions (login required)
View Item |