A narancsborok megítélése az új élelmiszer-fogyasztási trendek tükrében

Bene Zsuzsanna and Piskóti István: A narancsborok megítélése az új élelmiszer-fogyasztási trendek tükrében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (63) 4. pp. 1790-1802. (2017)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_04_1790-1802.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_04_1790-1802.pdf

Download (1MB)

Abstract

A világ új gasztronómiai trendjeit tanulmányozva a narancsbor megjelenése igazi ritkaságnak és különlegességnek számít. A narancsborok a rosé borok ellentétei, nem kékszőlőből, hanem fehérszőlőből készülnek héjon-erjesztéssel. Ennek eredményeként a bor narancsszerű színt kap, és íze is eltér a megszokott fehérborokétól. A laikusok általában nem tudják, hogy milyen készítési eljárásról van szó. Sokan úgy gondolják, hogy ezek a borok narancsból készülnek erjesztés útján vagy narancshéjat áztatnak a már kész borokba. A narancsborok borászati és bormarketing kutatásának célja, hogy egyrészt a jellemzőik összegyűjtésével - borászati szabályozás hiányában - „termék és folyamat-innovációs” javaslattal éljünk a vonatkozó borkészítési technológiát illetően, valamint a jelenlegi szakmai helyének, ismertségének felmérése, értékelése alapján felvázoljuk borgasztronómiai piaci lehetőségeit, és megfogalmazzuk marketingtámogatásának szükséges irányait.

Item Type: Article
Other title: Assessment of orange wines in the light of new food consumption trends ; Narancsborok fogyasztói megítélése
Heading title: Tudomány = Science
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2017
Volume: 63
Number: 4
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 1790-1802
Language: Hungarian
Publisher: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79003/
Uncontrolled Keywords: Fogyasztói magatartás, Narancsbor, Borászat, Élelmiszerkémia
Additional Information: Bibliogr.: 1802. p. ; ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 10. 08:04
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:17
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79188

Actions (login required)

View Item View Item