Általános iskolás gyerekek élelmiszer-biztonsági tudásszintje és tudatossága

Dorkó Annamária and Balogh-Berecz Ágnes and Szabó-Bódi Barbara and Kasza Gyula: Általános iskolás gyerekek élelmiszer-biztonsági tudásszintje és tudatossága. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (64) 4. pp. 2266-2273. (2018)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2018_04_2266-2273.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2018_04_2266-2273.pdf

Download (1MB)

Abstract

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azon fáradozik, hogy az elérhető legmagasabb szinten biztosítsa az élelmiszer-biztonságot a termőföldtől az asztalig. Ennek szerves részeként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fogyasztók esetleges tudáshiányából, vagy tévhitekből adódó kockázatokat szemléletformálási programjai által minimálisra csökkentse, amire már az erre legfogékonyabb, kisgyermek korú csoportnál is hangsúlyt fektet. Cikkünkben e tevékenység megalapozására szolgáló, a gyerekek tudásszintjét, tudatosságát vizsgáló felmérésünk eredményeit mutatjuk be. Kutatásunk tapasztalatai alapján a gyerekek olykor hiányos élelmiszer-biztonsági ismeretei, ezen túlmenően az esetenként a valósnál alacsonyabb szintűnek értékelt kockázatokkal indokolttá teszik, hogy a pedagógusok és a hatósági szakemberek együttműködve, már az iskolában is átadják nekik a szükséges ismereteket.

Item Type: Article
Other title: Food safety knowledge and awareness of primary school children
Heading title: Tudomány = Science
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2018
Volume: 64
Number: 4
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 2266-2273
Language: Hungarian
Publisher: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79007/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszerbiztonság, Élelmiszer-higiénia
Additional Information: Ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 11. 07:59
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:14
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79248

Actions (login required)

View Item View Item