Conjoint-analízis alkalmazása megnövelt D-vitamin-tartalmú fehér csiperkegomba-termékek fogyasztói optimalizálásában

Szabó Anna: Conjoint-analízis alkalmazása megnövelt D-vitamin-tartalmú fehér csiperkegomba-termékek fogyasztói optimalizálásában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (65) 2. pp. 2486-2492. (2019)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_02_2486-2492.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_02_2486-2492.pdf

Download (601kB)

Abstract

Az elmúlt évtizedek termesztett gombákkal kapcsolatos fejlesztéseinek egyik legújabb eredménye a megnövelt D-vitamin-tartalmú fehér csiperke, amely természetes D-vitamin-forrásként segít felvenni a harcot a globális D-vitamin-hiány ellen. Ennek az új terméknek a fogyasztók szempontjából történő értékelésében elsőként alkalmaztunk conjoint analízist, amely eredményesnek bizonyult a fogyasztói szükségletek beazonosításában, és értékes információkkal segítheti a termékfejlesztést. A gombatermékek esetében korábban még nem használt conjointelemzés rámutatott, hogy a fogyasztók a termék bírálatakor első sorban a magyar származást és a megnövelt D-vitamin tartalmat értékelik előnyként. A felmérést szocio-demográfiai adatok együttes rögzítésével végezve be tudunk azonosítani fogyasztói csoportokat, amely a célzott marketing lehetőségét teremti meg.

Item Type: Article
Other title: Using conjoint analysis for the consumer optimization of champignon products with enhanced vitamin D content
Heading title: Tudomány = Science
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2019
Volume: 65
Number: 2
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 2486-2492
Language: Hungarian
Publisher: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79009/
Uncontrolled Keywords: Fogyasztói magatartás, D-vitamin, Fehér csiperkegomba, Marketing-kutatás
Additional Information: Ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 11. 12:52
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:11
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79282

Actions (login required)

View Item View Item