"Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése

Alkhamova Guzel and Lukin Aleksandr: "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2950-2956. (2020)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2950-2956.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2950-2956.pdf

Download (1MB)

Abstract

A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk.

Item Type: Article
Other title: Research and development of production technology for ethnic functional product "red cottage cheese"
Heading title: Tudomány = Science
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2020
Volume: 66
Number: 2
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 2950-2956
Language: Hungarian
Publisher: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79013/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró
Additional Information: Ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 12. 10:39
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:08
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79357

Actions (login required)

View Item View Item