Lendvai Edina: A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (67) 3. pp. 3566-3574. (2021)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_03_3566-3574.pdf Download (374kB) |
Abstract
A csomagolástechnika is egyike napjaink rohamosan fejlődő tudományágainak, mely számos másik tudományterületre innovatív hatást gyakorol, például az élelmiszeriparra. A műanyagokat úgy is nevezhetjük, mint a XXI. század anyagai, amelyek nélkül ma már nehezen tudnánk elképzelni az életünket. A bioműanyagokat megújuló forrásból származó alapanyagokból állítják elő, a lebomló műanyagok pedig hagyományos alapú műanyagok és lebomlást segítő adalékanyagok keverékei. Kvalitatív, online kérdőíves kutatásomban 513 fő adott választ azokra a kérdéseimre, hogy melyek a csomagolás fő funkciói, milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie egy csomagolóanyagnak, mely csomagolású élelmiszereket részesítik előnyben, találkoztak-e már környezetbarát csomagolóanyaggal. A sok hasznos információ mellett kiderült, a magyarok jellemzően papíron ökotudatosak, a valóságban azonban nem fordítanak rá kellő a figyelmet. Elsősorban a 46-65 év közötti diplomás nők azok, akik a környezeti, ökológiai szempontokat is szem előtt tartják, ha élelmiszereket vásárolnak.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Assessing packaging-related knowledge on the basis of a quantitative study |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 2021 |
Volume: | 67 |
Number: | 3 |
ISSN: | 0422-9576 |
Page Range: | pp. 3566-3574 |
Language: | Hungarian |
Publisher: | WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79018/ |
DOI: | 10.52091/EVIK-2021/3-3-HUN |
Uncontrolled Keywords: | Csomagolástechnika - élelmiszeripari, Fogyasztói magatartás |
Additional Information: | Bibliogr.: p. 3573-3574. ; összefoglalás magyar nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Jul. 13. 14:00 |
Last Modified: | 2023. Aug. 26. 08:05 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79433 |
Actions (login required)
View Item |