Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben

Lukin Aleksandr and Naumova Natalia and Betz Julia: Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (67) 3. pp. 3584-3590. (2021)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_03_3584-3590.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2021_03_3584-3590.pdf

Download (143kB)

Abstract

Dolgozatunkban a fagyasztva szárított őrölt alma (7%) és brazil diómag (5%) kombinált felhasználásával készült sült baromfitermékek vizsgálati eredményeit mutatjuk be. A recept módosítása olyan töltött húskészítmények előállítását tette lehetővé, amelyek a hagyományoshoz képest előnyösebb fogyasztói tulajdonságokkal bírnak, az illatban alma- és diójegyekkel, enyhén savanykás-édeskés tónussal az ízben és karamell árnyalatokkal a színben. Ezen túlmenően megnövekedett élelmirost-tartalommal, szerves savakkal, fehérjékkel rendelkeznek. Ásványi elemekben gazdagok (Mo, Au, Cu, B, Mn, W, Be, Sn, Fe, Ca, Mg, P). Mindezek a vaj mennyiségének 4%-os csökkenése mellett valósultak meg.

Item Type: Article
Other title: Use of unconventional plant raw material in poultry meat recipe
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2021
Volume: 67
Number: 3
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 3584-3590
Language: Hungarian
Publisher: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79018/
DOI: 10.52091/EVIK-2021/3-4-HUN
Uncontrolled Keywords: Élelmiszeripari technológia
Additional Information: Bibliogr.: 3590. p. ; ill. ; összefoglalás magyar nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 13. 14:29
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:05
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79435

Actions (login required)

View Item View Item