QUARISMA - Minőség- és kockázatmenedzsment a hústermelő láncokban = QUARISMA - Quality and Risk Management in meat producing chains

Lang Juliane and Brinkmann Detert and Petersen Brigitte: QUARISMA - Minőség- és kockázatmenedzsment a hústermelő láncokban = QUARISMA - Quality and Risk Management in meat producing chains. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (57) 4. pp. 219-225. (2011)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2011_04_219-225.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2011_04_219-225.pdf

Download (2MB)

Abstract

A QUARISMA (QUAlity, minőség és RISk MAnagement, kockázatmenedzsment) vezeti be a műszaki-menedzseri megközelítést, amely - a legjobb minőség elérésének elősegítése érdekében - a különböző tudományterületek integrálására irányul. Az átfogó célok megvalósításához három kutatási prioritási területet határoztak meg: 1. Láncmenedzsment 2. Minőség- és információ menedzsment 3. Kockázatmenedzsment és élelmiszerbiztonság A projekt hat munkacsomagot tartalmaz, mindegyiken belül különböző feladatokkal, amelyek kitöltik az elméleti keretet. QUARISMA (QUAlity and RISk MAnagement) will introduce the techno-managerial approach, which aims at integrating the different disciplines to contribute to achieve superior quality. In order to achieve the overall objectives, three research priority areas have been identified. 1. Chain management 2. Quality and information management 3. Risk management and food safety The project has six work packages with each package comprising different tasks covering the theoretical framework.

Item Type: Article
Other title: QUARISMA - Qualität und Risiko in der Fleischverarbeitungskette
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2011
Volume: 57
Number: 4
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 219-225
Language: Hungarian, English
Contributors:
Contribution
Name
Translator
Várkonyi Gábor
Publisher: Q & M Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79329/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszerbiztonság - húsipar
Additional Information: Bibliogr.: 224. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 19. 11:13
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:32
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79557

Actions (login required)

View Item View Item