Lang Juliane and Brinkmann Detert and Petersen Brigitte: QUARISMA - Minőség- és kockázatmenedzsment a hústermelő láncokban = QUARISMA - Quality and Risk Management in meat producing chains. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (57) 4. pp. 219-225. (2011)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2011_04_219-225.pdf Download (2MB) |
Abstract
A QUARISMA (QUAlity, minőség és RISk MAnagement, kockázatmenedzsment) vezeti be a műszaki-menedzseri megközelítést, amely - a legjobb minőség elérésének elősegítése érdekében - a különböző tudományterületek integrálására irányul. Az átfogó célok megvalósításához három kutatási prioritási területet határoztak meg: 1. Láncmenedzsment 2. Minőség- és információ menedzsment 3. Kockázatmenedzsment és élelmiszerbiztonság A projekt hat munkacsomagot tartalmaz, mindegyiken belül különböző feladatokkal, amelyek kitöltik az elméleti keretet. QUARISMA (QUAlity and RISk MAnagement) will introduce the techno-managerial approach, which aims at integrating the different disciplines to contribute to achieve superior quality. In order to achieve the overall objectives, three research priority areas have been identified. 1. Chain management 2. Quality and information management 3. Risk management and food safety The project has six work packages with each package comprising different tasks covering the theoretical framework.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | QUARISMA - Qualität und Risiko in der Fleischverarbeitungskette |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 2011 |
Volume: | 57 |
Number: | 4 |
ISSN: | 0422-9576 |
Page Range: | pp. 219-225 |
Language: | Hungarian, English |
Contributors: | Contribution Name Translator Várkonyi Gábor |
Publisher: | Q & M Kft. |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79329/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszerbiztonság - húsipar |
Additional Information: | Bibliogr.: 224. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Jul. 19. 11:13 |
Last Modified: | 2023. Aug. 26. 08:32 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79557 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |