Szabó S. András and László Péter: Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (55) 3. pp. 166-169. (2009)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2009_03_166-169.pdf Download (57kB) |
Abstract
A cikk rámutat az élelmiszerfizika néhány olyan területére, amelyek jól alkalmazhatók az élelmiszerminősítésben. Ezek a következők: roncsolásmentes, optikai, akusztikai és bioelektromos méréstechnikák, reometriai eljárások, magfizikai módszerek, termikus és elektrometriai méréstechnikák, mágneses vizsgálati módszerek, radiometriai és mikrobiológiai jellegé vizsgálatok. The article deals with some topics of food physics, which can be applied in qualification of food. These fields are the following: nondestructive, optical, acoustical and bioelectrical techniques, rheometrical methods, nuclear techniques, thermical and electrometrical methods, radiometrical and microbiological investigations.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Importance of food physics investigations in the qualification of food ; Bedeutung der lebensmittelphysikalishen Untersuchungen für die Bewertung von Lebensmitteln |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 2009 |
Volume: | 55 |
Number: | 3 |
ISSN: | 0422-9576 |
Page Range: | pp. 166-169 |
Language: | Hungarian, English |
Publisher: | Q & M Kft. |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79668/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszerfizika |
Additional Information: | Bibliogr.: 169. p. ; összefoglalás magyar és angol nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Jul. 20. 12:23 |
Last Modified: | 2023. Aug. 26. 08:46 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79711 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |