Természetes antioxidánsok antioxidatív hatásának meghatározása

Lásztity Radomir: Természetes antioxidánsok antioxidatív hatásának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (55) 4. pp. 209-219. (2009)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2009_04_209-219.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2009_04_209-219.pdf

Download (102kB)

Abstract

A természetes antioxidánsok fontos táplálkozási szerepének megismerése, a funkcionális élelmiszerek és a gyógyszernek nem minősülő étrend kiegészítők elterjedése szükségessé teszi az antioxidáns hatás mérésére, a termékek ellenőrzésére alkalmas módszerek egységesítését. Rövid történeti áttekintést követően, a leggyakrabban használt módszereket ismerteti a közlemény. Érinti a módszerek nemzetközi szintű harmonizálásának kérdését is. The identification of the important nutrification role of the natural antioxidants as well as the wide spread application of the dietary supplements require the unification of the methods used for measuring antioxidant potential and for the product control. The short historic review followed the publication explains the methods mostly used. The international harmonisation of the methods is also mentioned.

Item Type: Article
Other title: Determination of the antioxidant potential of the natural antioxidants ; Bestimmung der antioxidatioen Wirkung der natürlichen Antioxidantien
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2009
Volume: 55
Number: 4
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 209-219
Language: Hungarian, English
Publisher: Q & M Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79669/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia
Additional Information: Bibliogr.: p. 217-219. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 20. 12:59
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:46
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79715

Actions (login required)

View Item View Item