Az élelmiszer kockázatokra adott fogyasztói reakciók és a kommunikáció

Verbeke W.: Az élelmiszer kockázatokra adott fogyasztói reakciók és a kommunikáció. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (53) 1. pp. 26-36. (2007)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_01_026-036.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_01_026-036.pdf

Download (253kB)

Abstract

Ez a dolgozat elméleti alapokat és empirikus megállapításokat tartalmaz az élelmiszer kockázatok fogyasztói érzékeléséről, illetve a kommunikáció hatásáról. Jelen esetben a BSE, a dioxin, a Coca-Cola és a funkcionális élelmiszerek tanulmányozására került sor az 1996-2002 közötti időszakban az egyes ágazatokon átívelő felülvizsgálatok, valamint idősoros adatok alapján. Az esettanulmányok hangsúlyozzák a biztonságos élelmiszerrel kapcsolatos kommunikációs stratégiák kialakításának kihívásait.

Item Type: Article
Other title: Consumer reactions to food risks and communication ; Reaktion der Verbraucher auf die Lebensmittelrisiken und ihre Kommunikation
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2007
Volume: 53
Number: 1
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 26-36
Language: Hungarian
Publisher: Q & M Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79656/
Uncontrolled Keywords: Fogyasztói magatartás, Élelmiszerbiztonság
Additional Information: Bibliogr.: 36. p. ; összefoglalás magyar nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 21. 13:44
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:51
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79773

Actions (login required)

View Item View Item