Verbeke W.: Az élelmiszer kockázatokra adott fogyasztói reakciók és a kommunikáció. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (53) 1. pp. 26-36. (2007)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_01_026-036.pdf Download (253kB) |
Abstract
Ez a dolgozat elméleti alapokat és empirikus megállapításokat tartalmaz az élelmiszer kockázatok fogyasztói érzékeléséről, illetve a kommunikáció hatásáról. Jelen esetben a BSE, a dioxin, a Coca-Cola és a funkcionális élelmiszerek tanulmányozására került sor az 1996-2002 közötti időszakban az egyes ágazatokon átívelő felülvizsgálatok, valamint idősoros adatok alapján. Az esettanulmányok hangsúlyozzák a biztonságos élelmiszerrel kapcsolatos kommunikációs stratégiák kialakításának kihívásait.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Consumer reactions to food risks and communication ; Reaktion der Verbraucher auf die Lebensmittelrisiken und ihre Kommunikation |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 2007 |
Volume: | 53 |
Number: | 1 |
ISSN: | 0422-9576 |
Page Range: | pp. 26-36 |
Language: | Hungarian |
Publisher: | Q & M Kft. |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79656/ |
Uncontrolled Keywords: | Fogyasztói magatartás, Élelmiszerbiztonság |
Additional Information: | Bibliogr.: 36. p. ; összefoglalás magyar nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Jul. 21. 13:44 |
Last Modified: | 2023. Aug. 26. 08:51 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79773 |
Actions (login required)
View Item |