A magyar almalé-sűrítmények vizsgálata

Boross Ferenc and Tóth Tiborné: A magyar almalé-sűrítmények vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (53) 2. pp. 88-94. (2007)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_02_088-094.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_02_088-094.pdf

Download (169kB)

Abstract

Az almalé-sűrítmények bemutatott vizsgálati eredményei alapján megállapíthatjuk, hogy a magyar almalé-sűrítmények általában jó minőségűek, hamisításra utaló jellel 12 év alatt nem találkoztunk. Import almalé-sűrítmények között viszont találtunk nem deklarált hozzáadott citromsavat tartalmazó, illetve magas nitrát-tartalmú mintát. Import készítmények esetén feltétlenül indokolt a vásárlást megelőző vizsgálat. A magyar sűrítményekkel higiénés problémák ritkán fordulnak elő.

Item Type: Article
Other title: Analysis of Hungarian apple juice concentrates ; Untersuchung von ungarischen Apfelsaftkonzentraten
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2007
Volume: 53
Number: 2
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 88-94
Language: Hungarian
Publisher: Q & M Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79657/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia
Additional Information: Bibliogr.: 94. p. ; összefoglalás magyar nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 21. 14:45
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:51
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79781

Actions (login required)

View Item View Item