Chio Chips termékek összehasonlító érzékszervi vizsgálata

Szabó S. András and Tolnay Pál and Szabó Gábor: Chio Chips termékek összehasonlító érzékszervi vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (53) 4. pp. 239-242. (2007)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_04_239-242.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_04_239-242.pdf

Download (141kB)

Abstract

A pontozásos érzékszervi vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy van összefüggés a 100 és 20 pontos rendszerben történő minősítés adatai között. Bár a Student-féle értékelés szerint a sós és a hagymás-tejfölös chips termékek között nem volt kimutatható szignifikáns különbség, de a Kramer próba szerint mindkét pontozásos rendszer esetében a hagymástejfölös ízesítésű chips termék jobbnak volt minősíthető, mit a sós. Based on the results of sensory evaluation of chips products there is a connection between the results of scoring in the 100 points and 20 points systems. Although there was no significant difference between the salted samples and the samples with flavour of onion and sour cream based on the Student evaluation, but to the Kramer method the chips with onion and sour cream seem to be better than the salted ones.

Item Type: Article
Other title: Comparative sensory evaluation of Chio Chips products ; Vergleichende sensorische Untersuchung von Chio Chips Produkten
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 2007
Volume: 53
Number: 4
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 239-242
Language: Hungarian, English
Publisher: Q & M Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79659/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - érzékszervi, Fogyasztói magatartás
Additional Information: Bibliogr.: 242. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 24. 07:50
Last Modified: 2023. Aug. 26. 08:51
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79796

Actions (login required)

View Item View Item