Szabó S. András and Tolnay Pál and Szabó Gábor: Chio Chips termékek összehasonlító érzékszervi vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (53) 4. pp. 239-242. (2007)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2007_04_239-242.pdf Download (141kB) |
Abstract
A pontozásos érzékszervi vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy van összefüggés a 100 és 20 pontos rendszerben történő minősítés adatai között. Bár a Student-féle értékelés szerint a sós és a hagymás-tejfölös chips termékek között nem volt kimutatható szignifikáns különbség, de a Kramer próba szerint mindkét pontozásos rendszer esetében a hagymástejfölös ízesítésű chips termék jobbnak volt minősíthető, mit a sós. Based on the results of sensory evaluation of chips products there is a connection between the results of scoring in the 100 points and 20 points systems. Although there was no significant difference between the salted samples and the samples with flavour of onion and sour cream based on the Student evaluation, but to the Kramer method the chips with onion and sour cream seem to be better than the salted ones.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Comparative sensory evaluation of Chio Chips products ; Vergleichende sensorische Untersuchung von Chio Chips Produkten |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 2007 |
Volume: | 53 |
Number: | 4 |
ISSN: | 0422-9576 |
Page Range: | pp. 239-242 |
Language: | Hungarian, English |
Publisher: | Q & M Kft. |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79659/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - érzékszervi, Fogyasztói magatartás |
Additional Information: | Bibliogr.: 242. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és angol nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Jul. 24. 07:50 |
Last Modified: | 2023. Aug. 26. 08:51 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79796 |
Actions (login required)
View Item |