Jártassági vizsgálat tapasztalatai a búza minősítésében

Budai Judit and Fükő Judit: Jártassági vizsgálat tapasztalatai a búza minősítésében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (42) 3. pp. 178-188. (1996)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1996_03_178-188.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1996_03_178-188.pdf

Download (168kB)

Abstract

Búza- és lisztminták kiemelt minõségi paramétereinek körvizsgálata nagy eltéréseket jelzett. Ennek okai a laboratóriumok felszereltségének különbözõségére és módszertani hiányosságokra vezethetõk vissza. Az eredmények értékelése és elemzése alapján jól hasznosítható következtetésekre jutottak a vizsgálatok pontosabb és egyértelmûbb kivitelezése szempontjából. The executed proficiency testing concerning the selected quality parameters of wheat and flour samples indicated considerable differences between the results. The reasons for these could be differences between the laboratory equipment and methodological discrepancies. From the evaluation and analysis of the data consequences could be drawn regarding the execution of the investigations more exactly and definitely. Die durchgeführte Ringanalyse ausgewählter Qualitätsparameter von Weizen- und Mehlproben wies erhebliche Abweichungen auf. Die Ursachen dafür können auf die Unterschiede der Laborausrüstungen und auf methodische Mängel zurückgeführt werden. Auf der Grundlage der Bewertung und Analyse der Ergebnisse wurden anwendbare Schluβfolgerungen bezüglich der exakteren und eindeutigeren Ausführung der Untersuchungen gezogen.

Item Type: Article
Other title: Experiences of a proficiency testing concerning evaluation of wheat ; Erfahrungen eines Ringversuches bei der Qualitätsbewertung von Weizen
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1996
Volume: 42
Number: 3
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 178-188
Language: Hungarian, English, German
Publisher: Q & M Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79815/
Uncontrolled Keywords: Búza - minőség, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia
Additional Information: Bibliogr.: p. 187-188. ; ill. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 25. 10:33
Last Modified: 2023. Aug. 26. 10:17
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79899

Actions (login required)

View Item View Item