Budai Judit and Fükő Judit: Jártassági vizsgálat tapasztalatai a búza minősítésében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (42) 3. pp. 178-188. (1996)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1996_03_178-188.pdf Download (168kB) |
Abstract
Búza- és lisztminták kiemelt minõségi paramétereinek körvizsgálata nagy eltéréseket jelzett. Ennek okai a laboratóriumok felszereltségének különbözõségére és módszertani hiányosságokra vezethetõk vissza. Az eredmények értékelése és elemzése alapján jól hasznosítható következtetésekre jutottak a vizsgálatok pontosabb és egyértelmûbb kivitelezése szempontjából. The executed proficiency testing concerning the selected quality parameters of wheat and flour samples indicated considerable differences between the results. The reasons for these could be differences between the laboratory equipment and methodological discrepancies. From the evaluation and analysis of the data consequences could be drawn regarding the execution of the investigations more exactly and definitely. Die durchgeführte Ringanalyse ausgewählter Qualitätsparameter von Weizen- und Mehlproben wies erhebliche Abweichungen auf. Die Ursachen dafür können auf die Unterschiede der Laborausrüstungen und auf methodische Mängel zurückgeführt werden. Auf der Grundlage der Bewertung und Analyse der Ergebnisse wurden anwendbare Schluβfolgerungen bezüglich der exakteren und eindeutigeren Ausführung der Untersuchungen gezogen.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Experiences of a proficiency testing concerning evaluation of wheat ; Erfahrungen eines Ringversuches bei der Qualitätsbewertung von Weizen |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1996 |
Volume: | 42 |
Number: | 3 |
ISSN: | 0422-9576 |
Page Range: | pp. 178-188 |
Language: | Hungarian, English, German |
Publisher: | Q & M Kft. |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79815/ |
Uncontrolled Keywords: | Búza - minőség, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia |
Additional Information: | Bibliogr.: p. 187-188. ; ill. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Jul. 25. 10:33 |
Last Modified: | 2023. Aug. 26. 10:17 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79899 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |